Köménymagos leves, Halas makaróni, pudingos piskóta
(gyorsnak nem mondanám de roppant laktató, az adagokat 2-3 főre készítettem)
Köménymagos leves:
Nagyanyáink laktató gyors és finom levese. Egy evőkanál lisztöl és egy diónyi zsirbol rántást csinálunk. Ha egész köménymagot használunk akkor azt kipattogtatjuk egy serpenyőbe. A rántásra egy kis fokhagymát, delikátot, piros paprikát szórunk majd vizzel felengedjük gyorsan kavarva nehogy csomós legyen. Pirított zsemlekockával tálaljuk, én most fedeztem fel egy leves gyöngy nevű cuccost (cbaban le volt akciózva XD) és azzal ettem.
Halas makaróni:
Olívabogyót felaprítottam, Egy kisebb hagymát picire összevágtam majd lassú tűzön egy kis olajon megpirítottam. Amikor már piros volt ráöntöttem a sűrített paradicsomot és a konzerves dobozzal még másfél vizet. Ezt össze forraltam, majd borsoztam sóztam és egy pici cukrot tettem bele. A makarónit kifőztem és hogy ne ragadjon össze a konzerv olajos tonhalról (aprított) egy pici olajat a tésztára öntöttem. A tésztára raktam a szószt majd ízlés szerint a halat a tetejére pedig bőven raktam az olajbogyóból. Forrón tálaltam.
Pudingos Piskóta:
Az egész ebédben ez a legkönnyebb.
Piskóta: 3 ek liszt, 2 ek tej, 1 ek olvasztott margarin, 1 késhegyni szódabikarbóna, 1 tojás. alaposan kikavarni és egy műanyag edénybe (mikrózható) beletenni.Mikróba 650 watton 3 percre betenni majd miután lejárt várni 1 percet és már kész is. 1 csokipudingot megfőztem majd az előbbi piskótát kockákra vágtam és kis tálkákba raktam. Meglocsoltam bőven kávéval és rum aromával. A tetejére öntöttem a pudingot (volt amikor gesztenyével tuningoltam). Nagyon finom, melegen és hidegen is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése