2010. január 5., kedd

E-k és adalékanyagok nélküli májkrém

Ezt a receptet mi disznóvágáskor szoktuk megcsinálni, de ha valakinek nem elérhető a friss belsőség akkor a henteseknél beszerezhető (lehetőleg magyar).
Az alapanyagok:
1 kg máj
1 kg szalonna
A lényeg az hogy ugyan annyi legyen a 2.
Fűszerek:
só, bors, vöröshagyma (ha nem szereted nem muszáj)

Elkészítés:
A májat és a szalonnát meg kell főzni natur vízben( só nélkül). jó puhára.
Apró lyukú darálón vagy robotgéppel, kézimixerrel krémesre daráljuk a szalonnát és a májat.
Ha nem találjuk elég krémesnek egy kis zsirt lehet hozzá tenni.
A vöröshagymát megdinszteljük majd sóval borsal összekeverjük és a masszához öntjük.
A fűszereket mindenki magának ízesíti. Ehez a menyiséghez mi egy zacskó borsot szoktunk rakni.


Lehet kissebb adagokba rakni pl. margarinos dobozba. Vagy bár a kép nem valami jó, itt muffin süttőt béleltünk ki folpakkal belepakoltuk a krémet majd lefedtük beraktuk a fagyasztóba és miután megfagyott felvágtuk. Így pont egy reggelire valót veszünk ki. Elég sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése