2010. január 19., kedd

Kenyér lángos

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 porélesztő (olyan ami 1 kg liszthez való :) )

langyos víz
hagyma szalonna tejföl
A lisztet, sót, élesztőt összekeverjük majd vízzel ruganyos tésztává gyurjuk.
Amíg kelesztjük előkészítjük a rávalókat.
A szalonnát hagymát vékonyra szeleteljük, a tejfölt felkeverjük hogy könnyen kenhető legyen.
Legalább 3 fej hagyma és egy nagy tejföl kell szalonnábol meg attol függ hogy menyire szereti a család nálunk egy kb 20*20 cm darab fogyott el hozzá.
A tésztát fél egy óra után kinyujtjuk vékonyra és mekenjük tejföllel rárakjuk a hagymát és végül a szalonnát. Addig sütjük míg a szalonna meg nem sül és a tészta halvány barna nem lesz.
Ez a mennyiség 5 felnőtnek főételként (tarhonya leves után) bőven elegendő lett.
Másfél két óra alatt kész.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése