Ez a kérdés sokunk számára elégé undoknak hangzik. Ezért leírom hgoy én ma mit főzök.
Nem szoktam egészséges dolgokra törekedni, de arra igen hogy az itthon található dolgokból meg lehessen oldani.
Tehát a mai menü: Káposzta leves (tegnaprol) de azért leírom hogyan készült.
Maradék töltött káposzta aprókáposztája (amit nálunk nem igen eszünk meg)
Egy kis csirkeaprólék megfőzve delikátos vízben,és egy kis kolbász felvágva megsütve.
Apróra vágott krumpli belehajítani ha ez is megfőtt belerakni a káposzta maradékot.
Kolbász darabkákat belerakjuk. Ízesíteni só bors tárkony. Behabarni egy kis lisztes tejes cuccal, de a tejfől is jó hozzá.
Főételnek gombás sertéskarajt csinálok. A karajt először fagyosan kuktábarakni félórára egy kis só bors társaságában.
Ha megpuhult apró kockára vágom és egy csepp olajon megpiritom de tényleg csak egy kicsikét.
Ezután tehetősebbek leönthetik valamilyen bolti gombaszósszal én inkább csinálok egyet.
4 dl tejet 3 csapott ek lisztel csómómentesen elkeverek maj egy teáskanálnyi olvasztott vajat rakok hozzá. Sűrűre főzöm és delikáttal, sóval borsal ízesítem de ne nagyon mert elnyomja a gomba ízét.
Ezután ,vagy lehet jobb még előtte, két marék szárított szegfűgombát (szerencsések vagyunk mert anya egész nyáron azt szedegette a réten, természetesen be van vizsgálva) lehet más gomba is, forró vízbe forralom és álni hagyom hogy megpuhuljon. Ha megpuhul robotgépben egy kicsit össze apritom és összekeverem a tejes mutyurával. Ha nagyon besűrűsödik akkor egy kis tejjel lehet hígítani.
A végén a husit és a szószt össze keverem. Lehet hozzá rizst, sültkrumplit vagy tésztát adni.
Jó étvágyat!
HA lesz kedvem csinálok kürtős kalácsot mert hogy anya kapott karácsonyra egy kürtőskalács gyártó izét, de még nem bizots. Meg az első kisérlet nem lett valami jó mert a tészta lefojt a fáról. De azt grillsütőbe csináltuk. Ez meg olyan amit olajban kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése